Een werkbon, je hebt hem altijd nodig om de zaken op orde te op te houden. Maar er kan nog wel eens het een en ander fout gaan ermee. En dan is een digitale werkbon veel handiger. Wat zijn de voordelen en hoe werkt het? Dat kom jij allemaal te weten verder in de tekst.

De digitale werkbon

In de tijd van nu gaat alles via het internet. Online is namelijk alles makkelijker te vinden. En digitaliseren hoort nou eenmaal bij mee gaan met de tijd. Het versimpelen door alles online te zetten is een van de redenen waarom de werkbon app al beter zou zijn dan een papieren werkbon.

Laten we dan ook beginnen met reden nummer een.
Als je een papieren werkbon gebruikt. Kan je deze nog wel is kwijtraken, hij kan scheuren of het wordt ingevuld met een onleesbaar handschrift. Het vervelende is dan dat je het niet kan herstellen. Je bent dan de gegevens kwijt en zou het opnieuw moeten doen. Met een digitale bon is dit nooit het geval. Alles wordt erin getypt dus altijd perfect leesbaar, en hij kan niet kapot gaan aangezien het een online bestand is. Daarnaast ben je zuiniger op je mobiele telefoon of tablet en neemt deze ook altijd mee.

Al dat papier wat jij normaal gesproken nodig gebruikt of hebt verspilt is nu verleden tijd. Dat zijn koste die je nu kan besparen. Papier en inkt kost namelijk elke keer geld. En ook de printer kan af en toe wat kuren geven.
Alle lades die je vol had gestopt met papier en alle kasten voor opslag van alles totaal kan je nu leeg halen. En gebruiken voor dingen die echt belangrijk zijn.

Functies van de app

Op de app heb je niet alleen de werkbon staan. Maar ook alle gegevens van de klant en van jouw eigen zaken. Zo kan je snel alle vragen beantwoorden als je bij een klant staat. Je kan het namelijk gewoon even opzoeken en zo sta je nooit zonder informatie. Dit kan zomaar het verschil zijn over hoe een klant jouw ziet en het beeld verbeteren.

Een ander extreem handig onderdeel in de digitale werkbon app, is dat er meteen een automatische administratie in zit. Elke werknemer kan hier zijn uren invullen en werken allemaal via het zelfde software systeem. Zo is alles goed georganiseerd en zorg jij er voor dat iedereen op de zelfde manier werkt.

Afspraken die in het systeem stonden waar de werknemers naar toe moesten gaan maar toch ineens veranderd worden, daar krijgen ze ne een melding van. Zo voorkom je ten eerste miscommunicatie en hoeft een planner niet meer te bellen. De buitendienstmedewerkers zijn altijd up to date van alle wijzigingen.

Als laatste is deze app voor iedereen en voor elk device. Het werkt zowel op Android telefoons als op iOS. Het maakt dus niet uit wat voor mobiel of tablet je hebt.

Kort samengevat wat deze app dus allemaal verbeterd:

  • Het is altijd leesbaar en te vinden
  • Het scheelt ruimte van je opslag
  • Je kan alles makkelijk opzoeken
  • Administratie is automatisch
  • Iedereen is altijd up to date
  • Overal op te downloaden