Heeft u een favoriete wollen trui die u graag draagt? U bent zeker niet de enige! Maar hoe komt dat toch, dat wollen truien zo extreem comfortabel zijn? Dit heeft in eerste alles te maken met de vezel van wol. De vezel van de wol is een van meest bekende vezels en de eigenschappen ervan maken dat wol vandaag de dag nog steeds zo’n veelgebruikte stof is. Wol is een heel natuurlijk materiaal, de vezel van de wol heeft als eigenschap dat het ventileert en ademt. Uw wollen trui is lekker warm, maar geen zweterig of plakkerig gevoel geeft als u hem aan hebt. Tevens is wol vochtregulerend, het kan 30 procent van het eigen gewicht opnemen en zorgt er dus voor dat uw lichaam niet klam aanvoelt.

Sommige mensen geloven dat wol ook heilzame eigenschappen heeft, wat betekent dat het volgens hen ziektes kan voorkomen en genezen. Er word door veel volkeren geloofd dat een schapenvacht een helende werking kan hebben.

Wollen truien – wees lief voor ze!

Maar het is vooral die zeer buigzame en elastische vezel die u de trui aangenaam laat voelen tijdens het dragen. Wollen truien dienen overigens zorgvuldig te worden behandeld. Heeft u de trui gedragen, dan is uit hangen of buiten hangen vaak al voldoende om de trui op te frissen en eventuele geurtjes te laten verdwijnen. Het is vaak niet nodig om te wassen, maar mocht u dit toch willen doen, kunt u het beste geen of heel weinig zeep gebruiken. Wassen in de wasmachine op wolwasmachine wordt alleen aangeraden als er geen zeep is achtergebleven van vorige wasbeurten. Bent u hier niet zeker van, kunt u de wasmachine bijvoorbeeld eerst leeg op een hoge temperatuur laten draaien, dit is tevens effectief voor de levensduur van de wasmachine. Hierdoor verdwijnen alle vuil- en vetresten uit de wasmachine, die zijn overgebleven na het wassen op korte programma’s.

Heeft u ook andere soorten truien die u graag draagt? Truien van katoen kunt u ook makkelijk wassen in de wasmachine, maar het is wel zaak om goed naar het etiket te kijken voordat u de truien in de was doet. Weet u niet helemaal meer wat de symbooltjes betekenen? Op internet vindt u handige uitleg over de etiketten en de symbolen, zodat u zeker weet dat u het juiste programma en temperatuur selecteert op de wasmachine. Meestal wordt het aangeraden om truien hooguit op 30 graden te wassen, om krimp te voorkomen.

Truien combineren met uw favoriete broeken

Draagt u vaak truien? Dan weet u wel dat ze makkelijk te combineren zijn. Een mooie spijkerbroek bijvoorbeeld met een mooie V-hals, trui geeft een heel nette uitstraling. Ook een spijkerbroek dient overigens niet al te heet gewassen te worden. De meeste mensen wassen hun spijkerbroek veel vaker dan eigenlijk nodig is! En dat is zonde, want als u de spijkerbroek minder wast, blijft deze veel beter in vorm en blijft de kleur veel langer mooi. Was de spijkerbroek bijvoorbeeld eens in de handwas, in koud water met een milde zeep. Of was hem binnenstebuiten en hang hem niet te drogen, maar leg hem plat neer op een handdoek of op een plat rek. U zult zien dat u profiteert van een langere levensduur van uw spijkerbroek. Sommige mensen doen hun spijkerbroek zelfs in de vriezer, omdat ze geloven dat de kou de meeste bacteriën doodt. Een aantal merken raden ook aan om hun spijkerbroek zelden tot nooit te wassen, omdat de spijkerbroek dan zijn eigen unieke karakter en pasvorm krijgt.

Bent u uw collectie truien een beetje beu of staat u voor de kast en weet u echt niet meer wat u nu aan moet trekken? Dan is het HET moment om er eens over na te denken wat u zou willen. Koopt u het liefst weer een stapeltje precies dezelfde truien? Dat mag natuurlijk! Maar als u eens verder kijkt, ziet u dat er heel veel mooie truien worden aangeboden van diverse merken, zowel offline als online. Vaak zijn dit mooi afgewerkte truien met subtiele details, zoals kleine stiksels en logo’s.

Bent u hier benieuwd naar? Stap dan eens een winkel binnen. Wanneer u een mooi t-shirt of hemd met stretch draagt, kunt u de truien gemakkelijk passen. Wanneer u de bomen door het bos niet meer ziet, is het tijd om advies te vragen aan een verkoopadviseur. Hij of zij is waarschijnlijk op de hoogte van de laatste trends en kan u precies vertellen wat voor truien momenteel in de mode zijn. Ook als u niet zo trendgevoelig bent, kan het leuk zijn om eens persoonlijk advies te krijgen, wellicht dat u toch naar buiten gaat met een andere trui als die u normaal gesproken zou kiezen.

Bijzondere truien, met een raglan-mouw of armpatches

Misschien is een mooie gemêleerde trui, ook wel Donegal genoemd, echt helemaal in uw straatje. Een gemêleerde trui in een subtiele kleur haalt uw outfit wellicht helemaal op. Of wat dacht u van een fijne trui met raglan, dat betekent dat de mouwen er op een speciale manier zijn aangezet. Raglan truien en mouwen zien we niet alleen in het modebeeld, maar ook vaak bij sportieve kleding, zoals rugby truien, T-shirts en trainingspakken. Het kan ook zomaar zijn dat u naar buiten gaat met een zogenaamde schipperstrui, ook wel bekend als een trui met een mocker kraag. Vaak hebben deze truien een ietwat opstaande kraag en hebben ze knopen aan deze kraag. Dit zijn ook hele comfortabele truien om te dragen op een jeans, zonder dat u er al te casual uit ziet. Een nette trui krijgt een wat meer casual look door het gebruik van armpatches, dit zien we niet alleen in normale jersey truien terug maar ook in truien met een rugby-look. Armpatches, ook wel elleboogstukken genoemd, zijn al een paar seizoenen heel hot in de herenmode en worden niet alleen toegepast op truien, maar worden bijvoorbeeld ook gebruikt bij blazers en longsleeves. Een effen trui krijgt dankzij armpatches een meer sportieve en casual look, wat fijn is als u een niet al te uitbundige smaak heeft maar u er toch hip uit wil blijven zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *